Nuffnang Adds

Rabu, 25 November 2015

Singapore Trip

Hello guys

 Kali saya nak berkongsi sikit pengalaman kami semasa berjalan2 di Singapore... Ttip nie sbnrnye xdirancang.. sebab susah sangat nak cuti, so, kami pilih tuk jalan2 ke Singapore selama 2ari..

 Bile ke singapore, tidak laen dan bukan, mesti gi Universal Studio of Singapore... haha, xabes2 kan.. buat pengetahuan korang,nie first time saya gi kesana.. wife saya dh 3kali pegi kate die.. tp xprnh bosan.. haha... Kami beli through online website, Asiatravel.. which is for me the best website tuk beli tempat2 menarik area asia nie.. Dengan hanya Sing dollar 88, kami dapat tiket masuk, gift voucher 10dollars dan food voucher 5dollars.. Tiket nie juga termasuk tikwt masuk ke Garden by the bay.. For me, it very worthfull eventhough klu convert duit Malaysia, lebih kurang RM180/sorang... Cume yg sayangnye, kami xdpt beli tiket express, so terpakse la beratur pnjg.. bnyk pulak miss theater yang ade kat sane.. sempat tengok shrek je mase kat sane..



The Evil Minion...


The winner is.....


Semasa trip kami ke Singapore, saya nak highlight mase trip kami ke Garden by the Bay.. The garden nie terletak di Marina Bay... as the name itself, die adalah tempat bunga la.. The Garden nie merupakan greenhouse terbesar kat Asia.. bagi yang belom pegi, korang akan terkejut bile masuk kesana... pemandangan, bunga2, air terjun die sangat cantikkkkk... The garden nie terdiri daripada beberapa subpoint seperti Cloud Forest, Flower Dome, OCBC Skyway, dan Satay by the bay... Tiket pon murah je.. Biarlah gambar sahaja berbicara.. memang sangat cantik...

Nie la pemandangan Supertree Groove pada waktu malam...



Garden by the bay ini telah dibina pada tahun 2012 dengan keluasan 101hectres.. woww, besonye tamannnn... Disini,terdapat 162,900 jenis tumbuh-tumbuhan dari pelbagai pelusuk dunia dan juga 200 jenis orked. Disini juga terbinanya Supertree Groove yang merupakan mercutanda disini..Supertree Groove ini merupakan binaan seperti pokok yang diselubungi pelbagai bunga-bungaan yang cantik. Klu pada waktu siang, ia tampak seperti bangunan tinggalan.. haha.. Tapi pada malam, pemandangannya sangat la cantik.. saya memang syorkan korang sume melawat kesini... Di OCBC skyway, korang kene byr sing dollar 5, dimana anda boleh menikmati pemandangan supertree groove dari atas dan pemandangan bandar marina... pada pukul 8mlm, kebiasaanya mereka akan mempersembahkan garden by the bay rapsody... cantikkkk



Pintu masuk Flower Dome, Garden by the Bay

Ade Bukit dan air terjun lam greenhouse...


Wink2..


Bunga lego, nak ori gi Sarawak la..



Tiada ulasan:

Catat Ulasan