Nuffnang Adds

Isnin, 29 Februari 2016

Kota kinabalu and Kundasang Trip

Assalammualaikum semua.. Alhamdulillah diberi masa untuk update blog ini setelah sebulan dibiarkan. Almaklum, sebulan ni straight oncall pada hujung minggu. Nasib baik oncall ditemani isteri tercinta, kurang sikit resah, gelisah, dan beban kerja. Thank you sayang, muahh.. Kali ni, saya nak berkongsi dengan sahabat – sahabat semua pengalaman kami bercuti ke Kota Kinabalu baru – baru ini. Walaupun banyak aral melintang, banjir die Serian/Kuching, tiket flight cancel, dan isteri cantik sakit keyika percutian, Alhamdulillah kami dapat menikmati percutian dengan gembira dan selamat pergi dan pulang dengan selamat.

Kami memulakan percutian kami dengan menaiki AirAsia dari Kuching International Airport. Sebenarnya, plan kami ingin menaiki Rayani Air, saja mahu berubah angin. Tetapi apakan daya, flight kami telah cancel 2 hari sebelum tarikh percutian kami. Nasib baik dalam masa yang singkat , kami dapat membeli tiket promo AA, lebih kurang RM290/2person. Kami sampai ke Kota Kinabalu lebih kurang 1030malam. Lepas pick up car dari Kota Kinabalu Airport, kami terus check in ke KK Suites Hotel di Gaya Street. Bagi kami, hotel ini amat strategik kerana berdekatan dengan semua tempat-tempat perlancongan. Harga pun berpatutan RM210/2person. Bagi backpacker, korang leh check in hotel2 backpacker berdekatan seperti skypod hotel, north borneo cabin, dan macam-macam lagi. Korang tengok je Agoda, banyak murah2. Bagi sewa kereta, korang boleh sewa dengan Kereta Sewa Sahabat, rate die semua murah2. Aritue, kami sewa Proton Saga Flx untuk 4 hari- RM400.

Hari pertama, kami memulakan ekspedisi kami ke pulau-pulau berdekatan Kota Kinabalu. Disini tersapat 4 pulau utama iaitu Pulau Gaya, Sapi, Manukan, dan mamutik. Korang x yah susah cari kat internet, kat Jesselton Point penuh dengan tourist agency yang menyediakan perkhidmatan transport ke sana dan termasuk aktiviti lain seperti seawalking, snorkeling, parasailing, coral flyer dan macam2. Package kami lebih RM80/2person (termasuk transport, snorkeling set). Sayangnya, kami tidak berjaya mengikut parasailing pada hari itu kerana cuaca yang terlalu berangin. Nasib baik dapat refund balik. Saya rekemen korang join tourist agency counter no 7, iaitu Tarie Tour. Situ korang boleh tawar menawar. Antara yang paling syok di sana, kami dapat bermain seawalking.

Acah - Acah Maldives
Kecantikan Pulau Sapi
Lepas bersnorkeling di Pulau Manukan
Seawalking - RM 175/person

Coral Flyer Zipline - RM 64/person

Lepas penat berIsland hoping, kami sempat pergi ke Sungai Salot, Kota Kinabalu untuk menikmati Lokan panggang dan Puding kelapa. Perjalanan lebih kurang 30minit bergantung tahap kesesakan jalan. Kedai tepi-tepi jalan je.

Puding Dalam Buah Kelapa Sungai Salut

Perkara yang tidak boleh dilepaskan semasa di Kota Kinabalu adalah menikmati pemandangan matahari terbenam di Tanjung Aru. Disini telah dilistkan sebagai top 10 sunset view paling cantik tau. Rugi kalau xpegi.

Tanjung Aru Beach

Malamnya, kami pergi ke Filipino market yang berada di tengah bandar Kota Kinabalu. Kat sini ibarat syurga makanan laut. Terdapat banyak gerai-gerai seafood. Harga pon berpatutan dan boleh tawar menawar. Punyalah nak lepas gian makanan laut, kami habis lebih kurang RM100.. haha, tapi oklah, dapat makan lobster, ikan kerapu, sotong, dan udang. Memang awesome.

Ada ikan, sotong, udang... lobster je xsmpi lgi..
Fresh Seafood
Hari kedua, kami memulakan perjalanan kami ke Kundasang. Korang mesti tau kemana kami mahu pergi dulu kan.. haha.. mestilah ke Desa Cattle Dairy Farm iaitu little New Zealand. SubhanaAllah, bila depan mata, memang cantik yang amat sangat. Lagi-lagi time kitorang datang tue memang timing yang cantik. Langit biru, awan xberapa tebal, dan cuaca pon elok. Kami rekemn korang pergi around kol 9-11pagi, time tue cuaca sedang2 elok je.

Ice Cream Desa - seriuss sedap
Acah acah New Zealand sikit
Desa Cattle Dairy Farm
Gunung Kinabalu - kesan kesan hakisan akibat gempa bumi
Mooooo...

Singgah Mini Strawberry Farm sekejap - xjauh dari Desa Cattle dairy farm
Lepas tue kami pergi ke Sabah Tea Garden yang berada di Ranau, lebih kurang 18km daripada pekan Kundasang. Bagi saya, tempat nie not bad la. Cuma timing kitorang datang agak lambat, xde tourist guide. Kalau nak tourist guide, datanglah pagi2. Lepas dah jalan2 kat kebun teh, kami pergi meninjau cafe dan gift shop tea garden. Disini pelbagai jenis teh dijual dan korang juga boleh menikmati makanan dan minuman khas dari Sabah tea garden. Sabah tea pancake diorang memang sedap.

Sabah Tea Garden
Sebelum check in hotel, kami sempat pergi ke Kundasang Street market yang berada di tengah - tengah pekan kundasang. Di sana, korang boleh mencuba pelbagai jenis keropok Sabah, Strawberry, sayur-sayuran dan pelbagai bunga-bungaan. Saya rekemen, korang pergi ke kedai Mak Cik Yahinie, senang nak tawar menawar dengan makcik nie. Siap bagi lebih strawberry kat kitorang. Terbaek!!

Pasar Kundasang
Pasar Kundasang

Semasa di Kundasang, kami stay di Kinabalu Mountain lodge , berdekatan dengan Mount Kinabalu Reserve park. Tempat nie amat sesuai bagi backpacker yang datang lam group dan yang berbelanja bajet. Peaceful, green, Cuma line fon susah sikit dapat kat sini. Sebab tempat nie dalam sikit dan perlu melalui jalan yang tinggi juga. Make sure pakai kereta yang okay ye.

Kinabalu Mountain Lodge - Souce Agoda
View from our Lodge - Peacefull, chills, relaxing
Hari ketiga, kami pergi ke Poring Hot Spring yang berada di Ranau, lebih kurang 30km dari pekan Kundasang. Kalau korang nak rehat2 n relax, boleh lah masuk. Memang best. Kat sini juga terdapat Canopy walk, butterfly garden dan beberapa tempat air terjun. Sayangnya, kami xdapat nak pergi semua tempat, isteri tercinta sakit pula., perut mual2 dan ase nak muntah. Terpaksa lah batalkan niat nak mandi air terjun dan pergi ke Mount Kinabalu Reseve park.

Poring Hot Spring
Jambatan Gantung Poring
Lepas solat Jumaat di Masjid Kundasang, kami pon mengorak langkah ke Kota Kinabalu semula untuk berjumpa rakan sekerja yang lama. Baru juga berpindah ke Kota Kinabalu. Di sana, kami stay di Kinabalu Garden Hotel.

Hari ke-4, iaitu hari terakhir di Kota Kinabalu, kami sempat meninjau lagi pusat kraftangan dan tempat ikan masin bersebelahan dengan filipino market. Tawar punya tawar, last2 lebih kurang RM 400 juga habis. Shopping sakan sampai tak sedar. Tapi puas hati lah, dapat bawak balik banyak ikan/udang kering dan macam sourvenier.

Kami berangkat pulang ke Kuching pada pukul 4ptg dengan menaiki Rayani Air. Alhamdulillah kami dapat pulang dengan selamat tanpa sebarang masalah. Servis Rayani Air pon boleh tahan, bukan seperti yang kami dengar sebelum ni. Walaupon cancel flight awal, kami telah diberi refund dalam bentuk voucher. Tak sabar nak tunggu Rayani Air membuka laluan baru dan berharap dapat menambahkan bilangan pesawat pada masa hadapan. Kami stay di Kuching sehari sebelum pulang ke Sibu keesokan harinya. Perjalanan mengambil masa 7jam dari Kuching ke Sibu melalui jalan darat. Alhamdulillah, banjir beransur surut dan tiada tanah runtuh yang telah dilaporkan. Siapa2 yang mahu details itinerary, boleh pm atau comment di bawah, saya akan emailkan dalam bentuk microsoft words. 

Okay, sekian saja untuk post kali ini, terima kasih kepada pembaca. Kalau ada apa2 pertanyaan boleh terus je komen kat bawah ye.. N checkout our new post.. trip kami ke Krabi pada bulan lepas... 10 tempat menarik di Krabi

236 ulasan:

  1. HI Assalamualaikum, boleh saya dapatkan iti Trip ke KK & Kundasang. Bulan 8 ni nak pergi honeymoon dgn suami. Ini email saya norazilah94@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh bg itinerary tyy

      Padam
    2. Boleh bg itinerary tyy

      Padam
    3. slm, boleh bg itinery ? rosnahyunus@yahoo.com.sg

      Padam
    4. As Salam. leh share itenary..email saya azarefazira7787@gmail.com

      Padam
    5. Pls emel
      ryateesayven2@gmail.com

      Padam
    6. haiii...boleh share itinerary tak? email saya haefia@gmail.com terima kasih :)

      Padam
  2. Balasan
    1. saya pun nak minta itinery tu...blh x.tlg email ain_fizaah@yahoo.com

      terima kasih banyak yek..

      Padam
    2. Salam Fahmi, cerita yang sangat menarik..bole dapatkan ittenary tuan..idrussaid@yahoo.com...TQ

      Padam
    3. saya pun nak minta itinery tu...blh x.tlg email syafiqasyraf543@gmail.com

      tq

      Padam
    4. saya pun nak minta itinery tu...blh x.tlg email syafiqasyraf543@gmail.com

      tq

      Padam
    5. salam, boleh share itinerary x kat ctmz87@gmail.com if u dont mind. =) thanks!

      Padam
    6. assalam..boleh send saya itinerary trip kk ni x kat muhdfaisghazalie@yahoo.com..tqvm tuan tanah😊

      Padam
  3. Salam, blh share jgk. ke afifklate@gmail.com

    BalasPadam
  4. Wslm.. sy dh emailkn itinerary.. nnt dh pergi boleh share plk ye.. πŸ‘πŸ‘

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam..blh share kt sy jgk..misz.serri@gmail.com..tq

      Padam
  5. Assalammualaikum kereta sewa sahabat tu mana nak cari contact number?

    BalasPadam
  6. Nie no konteknye cik hawa,
    +60128195458

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum, boleh share itinerary KK ke email sy hafiz.mahizan@gmail.com

    BalasPadam
  8. nk initiaryyyy pls
    mdn124m@gmail.com

    BalasPadam
  9. as'salam.. berminat utk itenary trip kundasang sabah..blh tlg emailkan ke shima@rbgroup.com.my..tqtq

    BalasPadam
  10. as'salam.. berminat utk itenary trip kundasang sabah..blh tlg emailkan ke shima@rbgroup.com.my..tqtq

    BalasPadam
  11. Assalam..
    Emailkan sy itinerary..
    8pools@gmail.com

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum, boleh share itinerary KK ke email sy hatta_je03@yahoo.com . tq .

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum, boleh share itinerary KK ke email sy siti_girl82@yahoo.com.my

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum boleh sy dptkan itineray KK ni? email saya suhaimi_87go@hotmail.com

    BalasPadam
  15. Assalamualaikum..boleh sy dptkan itinery ke KK dan kundasang ni? Bulan 1 nanti nak pergi honeymoon dgn suami sy..terima kasih nurulizzah.mansor@yahoo.com

    BalasPadam
  16. Assalamualaikum, boleh emailkan itinerary untuk trip kk dan kundasang ni? Terima kasih. shikayumi247@gmail.com

    BalasPadam
  17. Assalamualaikum, boleh emailkan itinerary untuk trip kk dan kundasang ni? Terima kasih. nurulmi111101@yahoo.com

    BalasPadam
  18. nak itinerary :) asiahjaafar2702@gmail.com

    BalasPadam
  19. Salam bolh share itinerary πŸ˜€

    BalasPadam
  20. salam, saya backpackers seorang diri.
    sila email kepada saya, zai.atiqah90@gmail.com

    terima kasih

    BalasPadam
  21. boleh sy dpt itenaries ,
    ini email saya .
    safiqfikri@gmail.com

    terima kasih,
    Safiq

    BalasPadam
  22. salam.boleh share itinerary KK ke email sy nrshafiqah23@gmail.com

    BalasPadam
  23. boleh share itinerary utk kundansang dan kk.. bajet keseluruhan berapa ya.. juraidahkamaruddin@yahoo.com

    BalasPadam
  24. Boleh share itinery tuk kundasang & kk
    reenaq72@gmail.com

    BalasPadam
  25. Boleh share itinery tuk kundasang & kk
    reenaq72@gmail.com

    BalasPadam
  26. Hi boleh sent itenary ke soffihaifarhaa@gmail.com

    BalasPadam
  27. salam, boleh share intinery di sabah. TQ
    ninarozeiana@gmail.com

    BalasPadam
  28. Bole share intinery d sabah, noratikasaad@yahoo.com

    BalasPadam
  29. Bole share intinery d sabah, noratikasaad@yahoo.com

    BalasPadam
  30. Assalamualakum..boleh share itinerary trip ke sabah ke emel sy wharkif.wariff@yahoo.com tq :)

    BalasPadam
  31. Assalamualakum..boleh share itinerary trip ke sabah ke emel sy wharkif.wariff@yahoo.com tq :)

    BalasPadam
  32. Assalam,,boleh emailkan itinerary trip ke sabah ke email sy karido_alid87@yahoo.com.my

    BalasPadam
  33. Salam..bole share itinerary trip. Email saya misz.serri@gmail.com

    Thanks:)

    BalasPadam
  34. boleh share kan itinerary trip ke kundasang? suhailahismail1@gmail.com , suhailah_ismail@yahoo.com

    BalasPadam
  35. Salam,

    Kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa Axia Auto Rm100/day. Selesa & jimat minyak. Kenderaan lain juga ada. Call atau watsapp 014 2011144 utk tempahan.

    Terima kasih

    BalasPadam
  36. Salam,

    Kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa Axia Auto Rm100/day. Selesa & jimat minyak. Kenderaan lain juga ada. Call atau watsapp 014 2011144 utk tempahan.

    Terima kasih

    BalasPadam
  37. as'salam..boleh share itinerary KK ke email sy nurulamor.ali@gmail.com

    BalasPadam
  38. Salam. Boleh share itinerary? baiti2301@gmail.com

    BalasPadam
  39. salam. plan nak ke ke kk/kundasang bulan mei tahun depan. boleh saya dapatkan tentatif program untuk 4 hari malam termasuk penginapan & pengangkutan. terima kasih.

    encikISWAN@yahoo.com

    BalasPadam
  40. salam.. boleh send kan itinerary tak? radin3649@gmail.com...thank you :)

    BalasPadam
  41. Salam.. Boleh x share initery dgn sy.. Sy nk gi lmbt lg sbb bru dpt purchase aa promo .. Klu x keberatan ni email sy tika_aziq@yahoo.com.my

    BalasPadam
  42. Salam.. Boleh x share initery dgn sy.. Sy nk gi lmbt lg sbb bru dpt purchase aa promo .. Klu x keberatan ni email sy tika_aziq@yahoo.com.my

    BalasPadam
  43. Hai ! Itinerary please. Thanks .

    faridzhuan.wmsb@gmail.com

    BalasPadam
  44. Assalamualaikum, saya nk mntx itinery.. nk travel ngan kawan2...
    aqilahnordin91@gmail.com

    BalasPadam
  45. pohon details itineary plez..tqvm
    nuratiqah4949@gmail.com

    BalasPadam
  46. Salam. Boleh email details itinerary dekat hazri_176@yahoo.com
    Terima kasih

    BalasPadam
  47. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum.. sis, sy nk itinerary..

      Terima kasih..

      shahidahyusuff@gmail.com

      Padam
  48. hii.. mohon email details intinerary please.
    sasa_love@ymail.com

    terima kasih bebanyak.:)

    BalasPadam
  49. Salam saudara... mohon email itinerary.. nampak seronok sangat.. d_lah@yahoo.com. terima kasih.. moga Allah membalasnya

    BalasPadam
  50. Boleh share intinery d sabah, salasiah7988@gmail.com

    thank youu:)

    BalasPadam
  51. Nak share itinery ....kalau ada contact number lagi bagus....tqvm
    nozeimn@gmail.com

    BalasPadam
  52. Assalamualaikum...

    Kami menyediakan perkhidmatan sewa kereta dan homestay di Kota Kinabalu pada harga paling murah

    1. Viva RM90
    2. Myvi RM120
    3 Saga RM120
    4. Alza RM140
    5. Exora RM150
    6. Avanza RM170
    7. Vios RM180
    8. Urvan RM230

    Homestay RM100.00 semalam

    Hubungi sy Raziman utk pertanyaan lanjut 0129600702
    0129600702 (Whatsapp)

    BalasPadam
  53. Assalamualaikum...

    Kami menyediakan perkhidmatan sewa kereta dan homestay di Kota Kinabalu pada harga paling murah

    1. Viva RM90
    2. Myvi RM120
    3 Saga RM120
    4. Alza RM140
    5. Exora RM150
    6. Avanza RM170
    7. Vios RM180
    8. Urvan RM230

    Homestay RM100.00 semalam

    Hubungi sy Raziman utk pertanyaan lanjut 0129600702
    0129600702 (Whatsapp)

    BalasPadam
  54. salam boleh email kn itinerary ke bintun.ibrahim@yahoo.com. time kasih sgt2.

    BalasPadam
  55. salam boleh email kn itinerary ke bintun.ibrahim@yahoo.com. time kasih sgt2.

    BalasPadam
  56. Boleh send itenary ke enny.othman@gmail.com and contact person utk kereta sewa.

    BalasPadam
  57. Menarik =) nak juga iti.. boleh send ke syazana_ngarisan@yahoo.com tq

    BalasPadam
  58. salam. mohon jasa encik/puan untuk email itinerary ke nuarhamka@hotmail.com
    sgt menarik!

    BalasPadam
  59. Assalamualaikum,
    Minta jasa baik encik utk kongsi itenarary kpd saya (Kundasang & KK).

    Ini adalah emel saya:
    ps.eira2015@gmail.com

    Smoga encik dimurahkan rzki dimudahkan urusan.
    Saya ucapkan ribuan terima kasih


    Yg benar,
    Eira

    BalasPadam
  60. Assalamualaikum.

    boleh tolong emailkan itinerary kat email sy
    norbaity88@gmail.com

    terima kasih,
    baity

    BalasPadam
  61. Salam.. saya nak itinerary.. Terima kasih atas jasa baik encik.. Semoga encik dan keluarga dimurahkan rezeki, In Sha Allah..
    Emelkan kepada saidatulnafisah91v@gmail.com .. Terima kasih..

    BalasPadam
  62. salam, boleh share travel itinerary tak dengan saya. terima kasih.

    BalasPadam
  63. Salam, boleh share travel itinerary x? mohon emelkan ke nurfadillahkhasni@gmail.com. Terima kasih.

    BalasPadam
  64. sala boleh sharekan itinerary? hirsya_kawaii93@yahoo.com

    BalasPadam
  65. assalam, boleh share itinerary x? email ke noradilahmustafa@gmail.com. terima kasih atas kerjasama.

    BalasPadam
  66. Iti yg best! Boleh send dkt zahrashahar@gmail.com

    BalasPadam
  67. Salam, nak mintak share itinerary ni email. nurulnadzira.azmi@yahoo.com. terima kasih atas kerjasama.

    BalasPadam
  68. Assalamualaikum.
    Seronok baca blog en...insyaAllah Dec.merancang nk ke kundasang bersama keluarga.
    Mohon email details itinerary en utk PANDAN kami ke sana. Terima kasih daun kelas...
    sitinoorhidayahti@gmail.com

    BalasPadam
  69. Salam
    .Boleh sharekan itinerary ini insaallah sy nk pg bln 12 ini... ini email sy roalinawati373@gmail.com

    BalasPadam
  70. hai emailkan itinerary trip ke kk dan kundasang sbb i nak pegi dec ni...
    masjuwita.fathil@yahoo.com

    BalasPadam
  71. Salam..emailkan itinerary trip ke KK dan kundasang.. bulan 1/2017 ni sy akan ke sana bersama fmly :)..
    hidayujalil@gmail.com

    Terima kasih :)

    BalasPadam
  72. Salam..emailkan itinerary trip ke KK dan kundasang.. bulan 1/2017 ni sy akan ke sana bersama fmly :)..
    hidayujalil@gmail.com

    Terima kasih :)

    BalasPadam
  73. Assalamualaikum.. tolong email itinerary trip kk-kundasang dan bajet kereta sewa ,hotel n .makan kat situ bro... demo travel sokmo..haha tqvm mohd_arsyad@yahoo.com

    BalasPadam
  74. Assalamualaikum.. Boleh share itinerary ke msz_fauziah@yahoo.com? Thanks.

    BalasPadam
  75. boleh share itinerary akubee89@yahoo.com

    BalasPadam
  76. salam.. rase berminat nak gi sabah lepas baca entry ni.. boleh emailkan itinerary kat saya.. munirahsaidah@yahoo.com.... thanksss.. huhu

    BalasPadam
  77. Assalamualaikum.
    Seronok baca blog eNcik...insyaAllah saya dan suami akan ke Sabah next year.
    Mohon email details itinerary encik untuk panduan kami ke sana. Terima kasih.
    nurshazwani8991@gmail.com

    BalasPadam
  78. Nk kne bwk pasport ke ??? Nk iti...email pd rahah711@gmail.com ... Tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya xpasti part tue.. saye dr sarawak, n kami gune dokumen perjalanan terhad

      Padam
  79. Assalamualaikum, boleh share itinerary KK ke email sy khushairiz@gmail.com

    BalasPadam
  80. Assalamu’alaikum Bro Fahmi... Kamek dr kuching.. Share itinerary kk & kundasang ngan kmk lok... Pakei panduan pergi sabah kelak.. Baruk first time pergi sabah bah.. abubbd77@gmail.com... Ok bro TQ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Done.. inshaAllah dipermudahkan disana.. trip agar simple disane.. Sudah send

      Padam
  81. Salam boleh emailkan itinerary di sabah? hehehehe farahsyamimi316@yahoo.com

    BalasPadam
  82. Assalammualaikum...boleh emailkan itinerary ke sabah..afieafikah404@gmail.com

    BalasPadam
  83. Assalammualaikum...boleh emailkan itinerary ke sabah..afieafikah404@gmail.com

    BalasPadam
  84. Assalamualaikum. Boleh email pada sy full itinerary trip to sabah? ni email sy noorliamera@gmail.com

    BalasPadam
  85. Assalamualaikum, boleh email itinerary?

    BalasPadam
  86. Salam boleh emailkan itinerary di sabah? heheheh zulhilmi_transconsult@yahoo.com

    BalasPadam
  87. Assalamualaikum..mintak emelkan itinerary... emel saya kittyhaidan@gmail.com
    terima kasih

    BalasPadam
  88. Salam.bole minta itenary KK & Kundasang.email ke nurhafizahmohammad@gmail.com
    Terima kasih sahabat

    BalasPadam
  89. Assalamualaikum.. Boleh share itinerary ke trex_ya@yahoo.com? Trip ke sana bln 2 ni. Thanks

    BalasPadam
  90. Salam, boleh emailkan itinerary kat qasehmya@gmail.com. thanksss

    BalasPadam
  91. Salam boleh emailkan saya itenarary? tasya_kama@yahoo.com. thanks.

    BalasPadam
  92. Assalamualaikum tuan..boleh mohon emailkan saya itinerary semasa di kk & kundasang tu beserta bajet hotel & makan?
    sahzaisuhaila@gmail.com
    Ribuan terima kasih tuan����

    BalasPadam
  93. Assalamualaikum tuan..boleh mohon emailkan saya itinerary semasa di kk & kundasang tu beserta bajet hotel & makan?
    sahzaisuhaila@gmail.com
    Ribuan terima kasih tuan����

    BalasPadam
  94. Assalamualaikum..nak mntak iternary boleh..hehe..email saya azmeer.izwan90@gmail.com..tq

    BalasPadam
  95. Assalamu'alaikum encik fahmi..saya juga nak minta izin tuan email pd saya iternary dkt email address nsyuhadah_rahwi@yahoo.com..jazakallah

    BalasPadam
  96. Perkongsian yang sangat menarik dan bermanfaat...

    BalasPadam
  97. salam encik..mohon share itinery..email saya mar.ainatul@gmail.com. terima kasih encik

    BalasPadam
  98. Salah satu wishlist. Tunggu tabung travel cukup. InshaAllah nak angkut adik-adik dan mak sekali.

    BalasPadam
  99. Aslm...nak juga itinerary nyer..
    Boleh email ke zeq2010@gmail.com

    Thanks

    BalasPadam
  100. tlg emailkan ke nurzita@tekmarkgroup.com

    BalasPadam
  101. Slm.. Minta emailkan sy itinerary ke syazadam69@gmail.com
    Tq..

    BalasPadam
  102. salam..mohon share itinerary ke sitihajarhambali@gmail.com
    tq :)

    BalasPadam
  103. salam, mohon share itenary ke nuramaninabtabdghafar@gmail.com tq so much :)

    BalasPadam
  104. Asmk..insylh akan ke kk dan Kundasang ..mohon jasa baik utk dptkn itinerary kk Kundasang tu..tqvm
    rosnijassin@gmail.com

    BalasPadam
  105. Assalamualaikum. Sy bercadang utk bwa family ke Kurdasan pd Krismas nti. Boleh kongsi details itinerary dengan sy? email sy, zaidhs@gmail.com

    Terimakasih...

    BalasPadam
  106. salam.saya nak itenarary boleh.tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. pepel_travel2yahoo.com

      Padam
    2. sori2...pepel_travel@yahoo.com

      Padam
  107. nak iti trip nih.. Insya Allah akan ke sana bulan 5 nanti.. rozieramli@yahoo.com... tq...

    BalasPadam
  108. Bole share iti ke sabah ni. atiqahyassin@gmail.com
    tq.

    BalasPadam
  109. Mohon Maaf kami ingin menumpang iklan...

    Mari Bercuti Ke Sabah.... 2017

    Assalamualaikum Tuan Puan...
    Bercuti la ke Sabah....!!
    Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini...

    Antara Kelebihan kami:

    Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..
    a) Nissan Urvan RM230 sehari
    b) Toyota Innova RM200 sehari
    c) Toyota Avanza RM160
    d) Nissan Grand Livina RM170
    e) Proton Exora RM150
    f) Produa Alza RM140
    g) Toyota Vios RM160
    h) Proton Saga Flx RM120
    i) Produa Myvi RM120
    j) Produa Viva RM100
    k) Proton Waja RM120
    l) Proton Preve RM150
    m) Viva 660 RM70

    * Harga di atas adalah minimum sewa
    untuk 3 hari ke atas...
    * Penghantaran kereta percuma ke
    Airport dan tempat penginapan.
    * Kadar harga lebih rendah untuk sewa
    secara bulanan.

    Antara kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

    1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
    istimewa daripada kami bermula harga
    RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
    kundasang...

    2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

    3. Pemandu Pelancong..
    Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah... upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari...

    4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
    Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee...
    Kami juga memberikan harga istimewa untuk Water Sport berikut:
    * Banana Boat RM30 (15 mnt)
    * FlyFish RM60 (15 mnt)
    * Parasailing RM55 (15 mnt)
    * Jetski RM140 (30 mnt)
    * Sea Walking RM150 (30 mnt)

    5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies... Klias Beaufort..
    Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam...

    Hubungi kami
    0163751978
    Boleh Call atau Whatsapp


    BalasPadam
  110. Mohon Maaf kami ingin menumpang iklan...

    Mari Bercuti Ke Sabah.... 2017

    Assalamualaikum Tuan Puan...
    Bercuti la ke Sabah....!!
    Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini...

    Antara Kelebihan kami:

    Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..
    a) Nissan Urvan RM230 sehari
    b) Toyota Innova RM200 sehari
    c) Toyota Avanza RM160
    d) Nissan Grand Livina RM170
    e) Proton Exora RM150
    f) Produa Alza RM140
    g) Toyota Vios RM160
    h) Proton Saga Flx RM120
    i) Produa Myvi RM120
    j) Produa Viva RM100
    k) Proton Waja RM120
    l) Proton Preve RM150
    m) Viva 660 RM70

    * Harga di atas adalah minimum sewa
    untuk 3 hari ke atas...
    * Penghantaran kereta percuma ke
    Airport dan tempat penginapan.
    * Kadar harga lebih rendah untuk sewa
    secara bulanan.

    Antara kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

    1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
    istimewa daripada kami bermula harga
    RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
    kundasang...

    2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

    3. Pemandu Pelancong..
    Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah... upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari...

    4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
    Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee...
    Kami juga memberikan harga istimewa untuk Water Sport berikut:
    * Banana Boat RM30 (15 mnt)
    * FlyFish RM60 (15 mnt)
    * Parasailing RM55 (15 mnt)
    * Jetski RM140 (30 mnt)
    * Sea Walking RM150 (30 mnt)

    5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies... Klias Beaufort..
    Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam...

    Hubungi kami
    0163751978
    Boleh Call atau Whatsapp


    BalasPadam
  111. Mohon Maaf kami ingin menumpang iklan...

    Mari Bercuti Ke Sabah.... 2017

    Assalamualaikum Tuan Puan...
    Bercuti la ke Sabah....!!
    Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini...

    Antara Kelebihan kami:

    Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..
    a) Nissan Urvan RM230 sehari
    b) Toyota Innova RM200 sehari
    c) Toyota Avanza RM160
    d) Nissan Grand Livina RM170
    e) Proton Exora RM150
    f) Produa Alza RM140
    g) Toyota Vios RM160
    h) Proton Saga Flx RM120
    i) Produa Myvi RM120
    j) Produa Viva RM100
    k) Proton Waja RM120
    l) Proton Preve RM150
    m) Viva 660 RM70

    * Harga di atas adalah minimum sewa
    untuk 3 hari ke atas...
    * Penghantaran kereta percuma ke
    Airport dan tempat penginapan.
    * Kadar harga lebih rendah untuk sewa
    secara bulanan.

    Antara kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

    1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
    istimewa daripada kami bermula harga
    RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
    kundasang...

    2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

    3. Pemandu Pelancong..
    Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah... upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari...

    4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
    Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee...
    Kami juga memberikan harga istimewa untuk Water Sport berikut:
    * Banana Boat RM30 (15 mnt)
    * FlyFish RM60 (15 mnt)
    * Parasailing RM55 (15 mnt)
    * Jetski RM140 (30 mnt)
    * Sea Walking RM150 (30 mnt)

    5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies... Klias Beaufort..
    Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam...

    Hubungi kami
    0163751978
    Boleh Call atau Whatsapp


    BalasPadam
  112. Mohon Maaf kami ingin menumpang iklan...

    Mari Bercuti Ke Sabah.... 2017

    Assalamualaikum Tuan Puan...
    Bercuti la ke Sabah....!!
    Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini...

    Antara Kelebihan kami:

    Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..
    a) Nissan Urvan RM230 sehari
    b) Toyota Innova RM200 sehari
    c) Toyota Avanza RM160
    d) Nissan Grand Livina RM170
    e) Proton Exora RM150
    f) Produa Alza RM140
    g) Toyota Vios RM160
    h) Proton Saga Flx RM120
    i) Produa Myvi RM120
    j) Produa Viva RM100
    k) Proton Waja RM120
    l) Proton Preve RM150
    m) Viva 660 RM70

    * Harga di atas adalah minimum sewa
    untuk 3 hari ke atas...
    * Penghantaran kereta percuma ke
    Airport dan tempat penginapan.
    * Kadar harga lebih rendah untuk sewa
    secara bulanan.

    Antara kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

    1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
    istimewa daripada kami bermula harga
    RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
    kundasang...

    2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

    3. Pemandu Pelancong..
    Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah... upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari...

    4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
    Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee...
    Kami juga memberikan harga istimewa untuk Water Sport berikut:
    * Banana Boat RM30 (15 mnt)
    * FlyFish RM60 (15 mnt)
    * Parasailing RM55 (15 mnt)
    * Jetski RM140 (30 mnt)
    * Sea Walking RM150 (30 mnt)

    5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies... Klias Beaufort..
    Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam...

    Hubungi kami
    0163751978
    Boleh Call atau Whatsapp


    BalasPadam
  113. salam. boleh share itinerary ke @ainanisha_1112@yahoo.com . TQ

    BalasPadam
  114. Salam boleh share itinerary dgn sye? Nursharmila92@gmail.com

    BalasPadam
  115. Salam boleh share itinerary dgn sye? Nursharmila92@gmail.com

    BalasPadam
  116. As'salam...boleh share itinerary dgn sya....faizmim@gmail.com

    BalasPadam
  117. as salam.... saya planning utk ke kk & kundasang next year. boleh email pada saya itinerary untuk rujukan saya. Terima Kasih byk2. email pada saya di exura_277@yahoo.co.uk

    BalasPadam
  118. As'salam...boleh share itinerary dgn sy..nurfariezza@yahoo.com.my

    BalasPadam
  119. Assalam, boleh share itenerary? Terima Kasih

    khairajuhaizat@gmail.com

    BalasPadam
  120. assalammualaikum w.b.t...boleh x sy dptkan itinerary utk rujukan. ni emel saya roserofsa@gmail.com...terima kasih.

    BalasPadam
  121. Salam,blh email iternary tuan ke shiemama@yahoo.com
    Tq

    BalasPadam
  122. Salam boleh emel full iti ke sya_aisyah88@yahoo.com. Tq!

    BalasPadam
  123. Nak itinerary jugak. Email ashayana93@gmail.com. thank youuuu

    BalasPadam
  124. Assalamualaikum tuan, boleh saya dapatkan itinerary tuan untuk trip ke kota kinabalu nie? Email saya addaei.arief21@gmail.com terima kasih tuan

    BalasPadam
  125. Mohon Maaf kami ingin menumpang iklan...

    TIPS PERCUTIAN MURAH KE SABAH!!!
    Mari Bercuti Ke Sabah.... 2017

    Tel : 0129600702 / 0163751978

    Assalamualaikum Tuan Puan...
    Bercuti la ke Sabah....!!
    Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini...

    Antara Kelebihan kami:

    Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..
    a) Nissan Urvan RM230 sehari
    b) Toyota Innova RM200 sehari
    c) Toyota Avanza RM160
    d) Nissan Grand Livina RM170
    e) Proton Exora RM150
    f) Produa Alza RM140
    g) Toyota Vios RM160
    h) Proton Saga Flx RM120
    i) Produa Myvi RM120
    j) Produa Viva RM100
    k) Proton Waja RM120
    l) Proton Preve RM150
    m) Viva 660 RM70

    * Harga di atas adalah minimum sewa
    untuk 3 hari ke atas...
    * Penghantaran kereta percuma ke
    Airport dan tempat penginapan.
    * Kadar harga lebih rendah untuk sewa
    secara bulanan.

    Antara kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

    1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
    istimewa daripada kami bermula harga
    RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
    kundasang...

    2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

    3. Pemandu Pelancong..
    Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah... upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari...

    4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
    Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee...
    Kami juga memberikan harga istimewa untuk Water Sport berikut:
    * Banana Boat RM30 (15 mnt)
    * FlyFish RM60 (15 mnt)
    * Parasailing RM55 (15 mnt)
    * Jetski RM140 (30 mnt)
    * Sea Walking RM150 (30 mnt)

    5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies... Klias Beaufort..
    Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam...

    *Screenshot iklan ini sebagai voucher Diskaun dan whatsapp ke nombor di bawah*

    Hubungi kami
    0129600702
    0163751978
    Boleh Call atau Whatsapp


    BalasPadam
  126. Mohon Maaf kami ingin menumpang iklan...

    TIPS PERCUTIAN MURAH KE SABAH!!!
    Mari Bercuti Ke Sabah.... 2017

    Tel : 0129600702 / 0163751978

    Assalamualaikum Tuan Puan...
    Bercuti la ke Sabah....!!
    Kami bersedia mempermudahkan segala urusan percutian anda di sini...

    Antara Kelebihan kami:

    Kereta sewa pandu yang murah, baru dan berkeadaan baik..
    a) Nissan Urvan RM230 sehari
    b) Toyota Innova RM200 sehari
    c) Toyota Avanza RM160
    d) Nissan Grand Livina RM170
    e) Proton Exora RM150
    f) Produa Alza RM140
    g) Toyota Vios RM160
    h) Proton Saga Flx RM120
    i) Produa Myvi RM120
    j) Produa Viva RM100
    k) Proton Waja RM120
    l) Proton Preve RM150
    m) Viva 660 RM70

    * Harga di atas adalah minimum sewa
    untuk 3 hari ke atas...
    * Penghantaran kereta percuma ke
    Airport dan tempat penginapan.
    * Kadar harga lebih rendah untuk sewa
    secara bulanan.

    Antara kelebihan yang anda dapat apabila memilih kereta sewa kami adalah :

    1. Pilihan Homestay dan Hotel dengan harga
    istimewa daripada kami bermula harga
    RM68 dan ke atas di Kota Kinabalu dan
    kundasang...

    2. Homestay Condominium Marina Court di pusat bandar Kota Kinabalu hanya pada harga Rm250 semalam!!!

    3. Pemandu Pelancong..
    Sekiranya anda ingin perlukan pemandu sepanjang percutian kami menyediakan pemandu berpengalaman dan mahir dengan tempat2 percutian menarik di Sabah... upah bagi pemandu kami adalah RM100 untuk 12 jam sehari...

    4. Harga istimewa ke Pulau Manukan , Sapi atau Memutik..
    Sekiranya anda memilih perkhidmatan kami, kami akan memberikan anda harga istimewa RM20.00 sahaja seorang utk tambang bot dan Percuma SET SNORKLING & life jacket ( harga utk 1 pulau sahaja).. harga tak termasuk jetty fee, island fee...
    Kami juga memberikan harga istimewa untuk Water Sport berikut:
    * Banana Boat RM30 (15 mnt)
    * FlyFish RM60 (15 mnt)
    * Parasailing RM55 (15 mnt)
    * Jetski RM140 (30 mnt)
    * Sea Walking RM150 (30 mnt)

    5. Harga istimewa untuk melihat Proboscis Monkey dan Fireflies... Klias Beaufort..
    Harga RM45.00 adalah termasuk tambang menaiki bot, Hi Tea dan Makan malam...

    *Screenshot iklan ini sebagai voucher Diskaun dan whatsapp ke nombor di bawah*

    Hubungi kami
    0129600702
    0163751978
    Boleh Call atau Whatsapp


    BalasPadam
    Balasan
    1. hye..klau van hiace ade x??brpe sehari??
      nk guna untk 3hari 2 malm..
      bulan 10..
      tq

      Padam
  127. Salam,
    boleh emailkan itinerary di email sy anie.clob@gmail.com

    Tq.

    BalasPadam
  128. Salam, boleh dptkan itinerary? imladydee@gmail.com

    BalasPadam
  129. Assalam.. Boleh bg itinery? Send ke sophea_0810@yahoo.com

    BalasPadam
  130. assalamualaikum, encik, bole emailkan itinerary ke fauziahrahamat93@gmail.com
    terima kasih
    :)

    BalasPadam
  131. Assalam . bole tolong email itinerary ke email mamapapa.baby95@gmail.com ? terima kasih

    BalasPadam
  132. boleh share itinerary ke emel faizal_8791@yahoo.com.
    TQ

    BalasPadam
  133. Salam..boleh share itinerary ke emel deeya_089@yahoo.com. Many Thanks :)

    BalasPadam
  134. Assalam Tuan Fahmi.

    Saya berminat untuk mengetahui itenary lawatan ke Sabah jika tuan tidak keberatan untuk berkongsi.
    Ini email saya mommynurul@gmail.com

    Terima kasih in advance.

    BalasPadam
  135. Assalam Tuan Fahmi.

    Saya berminat untuk mengetahui itenary lawatan ke Sabah jika tuan tidak keberatan untuk berkongsi.
    Ini email saya mommynurul@gmail.com

    Terima kasih in advance.

    BalasPadam
  136. Assalammualaikum broo fahmi.

    Boleh e-mail k mochsinnexus7@gmail.com
    Tqvm!!

    Org sibu or stay d sibu?

    BalasPadam
  137. salam, boleh share itenary? alamat email saya aqilahms@yahoo.co.uk
    tq.

    BalasPadam
  138. assalam..share kat sya itenary kk&kundasang..
    pyan90@outlook.com
    trima ksih...

    BalasPadam
  139. askm bole share otenary ke kk n kundasang..email sy fitriah.hamdan@klb.my

    BalasPadam
  140. Salam...
    Boleh share itinery to kk & kundasang ?
    mdzaharie@yahoo.com

    BalasPadam
  141. Salam...
    Boleh share itinery to kk & kundasang ?
    mdzaharie@yahoo.com

    BalasPadam
  142. salam tuan,

    boleh emailkan itinery to kk & kundasang?? nie email sy.. onetwothreetome@gmail.com
    TQ

    BalasPadam
  143. as salam..blh email itinery ke email sy.. agp8003@gmail.com

    BalasPadam
  144. Salam ade sesiapa berminat nak share kerete di kundasang..(ade driver) Untk 1/3/2017 dari pg sampai ptg... kami perlu kan 2 org lagi... Harga sangt2 berpatutan.. Mmg sesuai untk beg packer.. Tempt yg akn di pergi untk 1 day travel... Kt bwh nie

    desa farm - war memorial park - hotspring ranau - fish spa ranau - kinabalu park... Kalau berminat Blh whatapp sy 0132901552 sue

    BalasPadam
  145. salam.. terima kasih atas tulisan perjalanan encik ke kk dan kundasang.. sangat2 berguna.. kalau boleh saya nak minta itinerary nya.email saya zahirahzakaria1190@yahoo.com

    BalasPadam
  146. salam . boleh sent itinerary kk ke kundasang . zen5244@gmail.com

    BalasPadam
  147. salam.. boleh share itinerary x raufrahimi135@gmail.com

    BalasPadam
  148. salam.. boleh share itinerary x kasehrina@gmail.com

    BalasPadam
  149. Assalamualaikum, share itinerary boleh? npbalqisbatrisyia@gmail.com

    BalasPadam
  150. Assalamualaikum..boleh share itinerary x? emel saya syairahsamsudin@ymail.com
    terima kasih :)

    BalasPadam
  151. bleh tak share itenerary ..email sy ye n_fatin30@yahoo.com

    BalasPadam
  152. As salam boleh share itenerary ke penen.lalat@gmail.com

    BalasPadam
  153. Assalamualaikum boleh sy dptkan itineray KK ni? email saya zirconz85@gmail.com..terima kasih..

    BalasPadam